Burna sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča

_MMI0027
13.10.2017. 08:38; Učitavanja: 654; Početna / Politika / Burna sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča

Već od samog početka moglo se naslutiti da će peta sjednica Gradskoga vijeća Grada Poreča, održana u četvrtak navečer, proteći burno.

Od 17 vijećnika bilo je prisutno njih 15-ak, a kako je vrijeme odmicalo taj broj smanjio se za još dvoje koji su demonstrativno napustili sjednicu. Na aktualnom satu za vijećnička pitanja javilo se njih natpolovična većina, a postavljeno je na desetke pitanja i sugestija.

Kako je vrijeme odmicalo, na njih su odgovore davali svi redom pročelnici i direktori gradskih firmi, kao i sam gradonačelnik Loris Peršurić.

Pred sam kraj Goran Gašparac (SDP) nezadovoljan odgovorima na postavljena pitanja s prošle sjednice, te postavljanjem novih svoje vrijeme određeno za postavljanje pitanja je iscrpio, a nakon nekoliko opomena od strane predsjedavajućeg Deana Pauletića da se požuri, nastavio kao da se ništa ne dešava, na što je Pauletić reagirao na način da ga naprosto prekinuo.

Pitanja je zatim pred govornicom želio postaviti i Dražen Prgić (HDZ), no aktualni sat je završio. Nakon pauze od desetak minuta, to isto unatoč Pauletićevoj izričitoj zabrani inzistirao da učini, te na koncu predao pitanja pismenim putem, uz povike da ne želi on tu samo statirati, i demonstrativno napustio sjednicu.

U nastavku dnevnog reda usvojena su brojna izvješća, a na posljednjoj točci prije samoga glasanja sjednicu je napustio i Maurizio Zennaro s liste grupe birača.

(I. GRGAT, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
Oktober fest S