NEWS

Deset godina druženja, radionica i brige o starijima u poludnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Poreč

2
05.02.2018. 17:41; Učitavanja: 549; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Deset godina druženja, radionica i brige o starijima u poludnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Poreč

Korisnici Poludnevnog boravka Doma za starije i nemoćne osobe Poreč okupili su se danas u prostorijama Doma kako bi obilježili desetu godišnjicu početka navedenog programa. Prije 10 godina, 4.veljače 2008. godine, prva su četiri korisnika počela koristiti usluge Poludnevnog boravka, a u proteklih 10 godina sveukupno 115 najstarijih stanovnika grada Poreča koristilo je ove usluge.

Poludnevni boravak za starije osobe organizira se u prostorima Doma s kapacitetom za 20 korisnika a obuhvaća usluge prehrane, opće i medicinske njege, radno-okupacijske aktivnosti i medicinsku rekreaciju te prijevoz korisnika. Tijekom 2017.g. program je koristilo 20 korisnika mjesečno.

Cijena Poludnevnog boravka iznosi 2.500 kn, a za korištenje usluge Grad Poreč sufinancira u iznosu od 50%. Osim ugodnog druženja, brojnih radionica i kvalitetne brige, glavna sestra Dragica Šuran posebno se zahvalila na prigodnoj svečanosti korisnicima programa, ali i vozačima Denisu Dodiću, Ivanu Terleviću i Franku Kodanu te ostalim suradnicima koji omogućuju da se ovaj program tako uspješno provodi. Današnji program uveličala je i Marija Sošić, koja je pročitala svoje dvije pjesme i svirači-volonteri uz čiju su glazbu korisnici i zaplesali. Slavljeničku tortu su zajednički prerezale gđa Anja Florean, korisnica s najdužim stažem u poludnevnom boravku i gđa Anđela Radolović, najstarija korisnica u poludnevnom boravku.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S