NEWS

„Dan znanosti“ u SEI Bernardo Parentin

f5
14.06.2018. 14:22; Učitavanja: 138; Početna / Novosti / „Dan znanosti“ u SEI Bernardo Parentin

Dana 14. lipnja 2018. hodnici škole bili su puni entuzijazma zbog odvijanja „Dana znanosti“. Cijelo jutro odvijale su se radionice koje su sami učenici osmislili i provodili.
Na samom početku učenici sedmoga razreda Zea Aleksić, Lucia Sorčić i Isak Palmić predstavili su svoj rad prilikom sudjelovanja na znanstvenom kampu u Višnjanu. Nakon toga učenici sedmoga i osmoga razreda prikazali su razne pokuse iz fizike i kemije prilikom kojih su nastali razni fenomeni: od komada željeza pretvorenog u magnet, do eksplozije boce ispunjene aluminijskom folijom; od nastanka magle u čaši pa sve do nastanka plamena bez opeklina. Svi su pokusi bili vrlo zanimljivi i provedeni unutar granica sigurnosti.
Zatim je u dvorištu škole održan pravi znanstveni sajam kojemu su pristupili učenici od IV. do VII. razreda koji su se dobrovoljno prijavili za sudjelovanje na sajmu, a koji su potom odabrani za predstavljanje svojih pokusa zbog originalnosti istih.
Svi su izlagači bili marljivi i uspješni te na ponos nastavnicama. Ravnateljica je nagradila sve učenike-sudionike čokoladom.

E.Z.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S