NEWS

Dan obitelji s DND-om Poreč – Od bebica do nonića na biciklu i na travi

23
15.05.2018. 17:26; Učitavanja: 241; Početna / Lifestyle / Zabava / Dan obitelji s DND-om Poreč – Od bebica do nonića na biciklu i na travi

Više od trideset odraslih i još toliko djece, od onih koja još ne hodaju, do onih koja vode roditelje zatvorenih očiju, odazvalo se na nedjeljnu biciklijadu, koju je u povodu Međunarodnog dana obitelji organizirao DND Poreč.  Nekolicina volontera i volonterki pomogla je da dvosatno druženje protekne u opuštenoj atmosferi, zabavi i smijehu.

Biciklima se, kako je već uobičajeno, krenulo od aquagana na Gradskom kupalištu na približno polusatnu sporu vožnju uz more do šumarka nadomak Ski liftu u Zelenoj laguni. Nakon okrepe i pripovijedanja prionulo se timskim igrama – od potezanja konopa, nošenja loptice u žlici u trku, do vođenja roditelja oko ćunjeva dok su im oči zavezane i drugo. Bilo je smijeha, dakako, a posebno nas je obradovalo sudjelovanje roditelja s bebama u kolicima, koje je animirala naša voditeljica plesa za mame i tate s bebama, Nancy Novković.

Još jednom smo se družili na Međunarodni dan obitelji koji se u svijetu obilježava od 1994. godine, pod okriljem Ujedinjenih naroda, a kod nas u koordinaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske – ove godine na temu obitelji i inkluzivnog društva.

DND

Print Friendly, PDF & Email
max 2