NEWS

Članovi SRD Baraj pripremili 250 porcija buzare od pedoća

Baraj
13.11.2017. 10:05; Učitavanja: 251; Početna / Lifestyle / Zabava / Članovi SRD Baraj pripremili 250 porcija buzare od pedoća

Obiljem prigodnih manifestacija u organizaciji Općine Vrsar i TZ Vrsar proslavljeno je Martinje, fešta mladoga vina i zaštitnika Vrsara svetog Martina.

Brojna sportska natjecanja uoči i na sam dan svetog Martina obilježila su ovogodišnju proslavu. Tako su se na stolnoteniski kup odazvale brojne ekipe iz Italije, Slovenije i klubovi iz Istre. Pobjednik u kategoriji seniora bio je domaći igrač Miodrag Banjac, u veteranima iznad 50 godina Talijan Paolo Pisini iz Trsta, dok je predstavnik porečkog kluba Werner Ramsch bio najbolji u kategoriji 60+.
U boćanju za žene 2 slavio je ženski par Snježana verko i Silvana Simonović, a najbolji muški pojedinac bio je Aleksandar Krvavac.
Ženska odbojkaška ekipa OK Poreč odnijela je pobjedu ispred ekipa Funtana-Vrsar i Rovinja.
Biciklisti su odradili zahtjevnu stazu na relaciji Vrsar – šuma Kontija – Delići – Muntižana- Funtana-Vrsar. U utrci koja je trajala oko dva sata pobjedu je odnio najbrži Benjamin Brajković. Glavna proslava započela je na dan sv. Martina misom u prijepodnevnim satima koju je predvodio vrsarski župnik Lino Zohil, a nastavljena je pred brojnim posjetiteljima na Trgu Degrassi, najprije dječjim pjevačkim festivalom na kojem je pobijedila Morena Brajković ispred Lucije Liović i Lucije Mišetić, a na kojem su titulu “naj simpatija” podijelile Lea Klaić i Marina Čehić.
U folklornim minutama prisutne su oduševila djeca folklornog društva OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara, a veliki spontani aplauz zaslužili su pjevači Marin i Izmir iz Pule iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim teškoćama.
Istovremeno su se kuharski timovi ženskih udruga Loza iz Funtane, vrsarke Mendule, OŠ Vrsar i Vrtićke none natjecale u spravljanju brodeta od sipa i palente, a žiri je proglasio najbolje, funtanjanske Loze. Sonja Simičić ispekla je najbolji kruh, najbolju istarsku supu spravio je funtanjansko-slovenski par Đorđo Laković i Sonja.

Članovi SRD “Bara]” spremili su 250 porcija buzare od pedoća. Sva spravljena hrana zajedno s vinom besplatno je podijeljena posjetiteljima čime su najviše bili oduševljeni brojni strani turisti koji su se najviše zadržali. Pritom su fotografirali igrače njima nepoznate igre “more kantade” u kojoj je najbolji bio par Mauricio Poropat i Tonči Herak. Muzički bendovi “Bluesbrajdersi” i “Tu i tamo Band” podizali su atmosferu do kasnih noćnih sati.

S. BRAJKOVIĆ, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
max 2