NEWS

Članov SRD Zubatac očistili porečke otočiće i održali godišnju Skupštinu kluba

ekolosko 2017 013a
15.05.2017. 00:04; Učitavanja: 175; Početna / Sport / Članov SRD Zubatac očistili porečke otočiće i održali godišnju Skupštinu kluba

 U subotu, 13.05.2017. članovi SRD „ Zubatac“ Poreč sudjelovali su na tradicionalnoj EKO akciji-čišćenja otoka porečkog akvatorija.
Od 9,00 sati pa do 12,00 h sakupljeno je tridesetak velikih crnih vreća koje su ubačene u veliki kontejner postavljen od „ Usluge „ Poreč.                Najveći dio otpadaka bile su plastične boce  i razno drugo smeće koje je nanijelo more.
Članovi Zubatca predlažu da se obnovljeni lukobran  (Serafel) ispere , možda uz pomoć vatrogasaca, jer je lukobran prekriven izmetom galebova

Ukoliko se ukaže potreba akcija čišćenja će se ponoviti nakon turističke sezone.

Oko 12,00 sati u prostorijama Društva održana je redovna godišnja skupština.
U izvještajima o takmičenjima kao i o veoma uspješnom radu Male škole ribolova  naglašeno je da su rezultati više nego zadovoljavajući.

Dvadesetak mladih ribiča vođeni sa entuzijastima kluba ( Boris Jelenić, Dalibor Čitar, Renato Laković te Živko Buterin )položili su ispit.
Pored  osvojenih medalja i pehara u prošloj godini ,član našeg  Društva Gregori Udovičić nastupao je za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj  da bi  i u ovoj godini ponovio ulazak u reprezentaciju te odlazak na Svjetsko prvenstvo u  Francusku.

Ove godine i Vili Pilar ( senior) nastupiti će na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj republici. Takve uspjehe ne pamtimo od vremena naših uspješniji ribiča u prošlom stoljeću: Arturo Štifanić i Giani Vojvoda.
Očito je da mladi dolaze i mi im trebamo omogućiti da ostvare svoje snove kroz kvalitena takmičenja.

Sportski djelatnika za 2016. godinu je Renato Laković, sportaš sa najviše uspjeha i na takmičenju sa kopna i usidrenom brodicom je Vili Pilar.

Također sa prigodnom plaketom je nagrađen i Gregori Udovičić.

Po završetku Skupštine nastavljeno je druženje uz roštilj .

 

ATT

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights