NEWS

Cesta u Taru otvara se za promet tek 28. veljače

2_TAR GRGAT GRADNJA ROTORA - jos nije gotovo 24.1.2018
foto: I.Grgat, Glas Istre
24.01.2018. 17:49; Učitavanja: 444; Početna / Novosti / Okolne općine / Cesta u Taru otvara se za promet tek 28. veljače

Iako je za četvrtak, 25. siječnja, bilo najavljeno otvaranje za sav promet državne ceste u Taru, na relaciji Poreč – Novigrad, gdje se gradi novi kružni tok, Hrvatske ceste, kao investitor, objavile su da je rok produljen do 28. veljače.

– Izvođač radova zatražio je produljenje roka izvođenja radova do 28. veljače, te je slijedom navedenog donesena i odluka o produljenju roka za privremeno zatvaranje dionice državne ceste D75, kružno raskrižje Tar – Lanterna, odgovorila je na naš upit glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

Stoga su i dalje na snazi službeni obilazni pravci. Kroz centar naselja Tar mogu ići isključivo osobna vozila, dok su obavezni pravci za teretna vozila do osam tona preko Kaštelira, odnosno Ponte Portona za kamione teže od osam tona nosivosti.

Uoči prvotno najavljenog otvaranja prometnice obišli smo gradilište gdje smo, međutim, otkrili da predstoji još dosta posla, nakon čega smo doznali za produljenje roka za još mjesec dana. Rubnjaci se tek sada postavljaju, djelomično je pripremljena tzv. posteljica za polaganje asfalta, betoniraju se temelji za javnu rasvjetu i drugo, što se zorno može vidjeti na našim fotografijama.

Podsjetimo – Hrvatske ceste grade novi kružni tok, koji će zamijeniti dosadašnji montažni, napravljen 2011. godine. Radovi su startali lani 25. listopada, kada je ta državna cesta zatvorena za sav promet. Ugovoreni iznos radova je 3,6 milijuna kuna. Posao je povjeren tvrtki Cesta Pula, a nadzor poduzeću Učka konzalting iz Pazina. Kako smo pisali kad su radovi startali, pri rekonstrukciji kružnog raskrižja izvest će se i oborinska odvodnja, javna rasvjeta, te prelaganje i zaštita niskonaponskih i telekomunikacijskih kabela.

(Tanja KOCIJANČIĆ, snimio Ivan GRGAT, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City zimski popusti S