NEWS

Božićno kupanje u Vrsaru

11_Foto (1)
26.12.2017. 10:36; Učitavanja: 811; Početna / Lifestyle / Zabava / Božićno kupanje u Vrsaru

Od mnogobrojnih blagdanskih događaja, koji su u Istri popratili Božićne blagdane, onaj u Vrsaru, koji svojim gostima priređuje drugu godinu za redom Maistrin kamp Portosole, spada u jedinstvene.

Dvodnevni program započeo je na Badnjak demonstracijom chefa Dubravka Starčevića u pripremi sarme u što su bili uključeni i gosti. Na sam dan Božića, isto kao i lani, točno u 11 sati preko 30 najhrabrijih gostiju sa kapama Djeda Mraza, skočilo je u more i zaplivalo mirnim morem zaljeva na čijoj je obali smješten auto kamp. Bilo je tu gostiju iz Njemačke, Italije, Slovenije, Austrije ali i trojica domaćih. Mario, Nenad i Ugo, a među najmlađima su se našli i desetogodišnja Mila i osmogodišnji Matti Schubert, sestra i brat iz njemačkog Karlsruhea.

Desetak najhrabrijih ostalo je u moru gotovo pola sata. Sve se nastavilo zajedničkim druženjem uz kuhano vino, besplatnim porcijama sarme, a završilo podjelom nagrade za najljepše uređeni kamper. Zbog jednakih broja bodova dvaju kampera žiri je bio primoran pobjednika izvući “iz šešira” pa je pobjednik postao par iz austrijskog Villacha Evelin Steibruber i Franz Donik, kojima je pripao voucher u vrijednosti od 300 eura.

Program je uz DJ muziku vodila Lilly Gudelj, a direktor kampa Lino Žufić najavio je nastavak događaja i za novogodišnje praznike kada u kampu očekuju preko 300 gostiju koji će zajednički dočekati Novu godinu najprije u podne 31. prosinca a onda i u ponoć uz logorsku vatru i DJ muziku, dok je za goste 1. siječnja organiziran turnir u popularnom boćanju.

(Slaven BRAJKOVIĆ, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S