NEWS

Atraktivne Tesle na Trgu slobode zainteresirale brojne građane

1
05.06.2018. 14:40; Učitavanja: 165; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Atraktivne Tesle na Trgu slobode zainteresirale brojne građane

Dolaskom 60 natjecateljskih ekipa u električnim vozilima na Trg slobode u ponedjeljak, 4. lipnja 2018., Poreč je po peti put službeno ugostio najtiši i jedan od najatraktivnijih relija –  Nikola Tesla EV Rally.

Dobrodošlicu su im zaželjeli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić sa svojim zamjenikom Eliom Štifanićem i zahvalili im što iz godine u godinu biraju Poreč kao jednu od postaja na reliju.

– Trg slobode već peti put ugošćava ovu manifestaciju, a od početaka do danas Poreč je na svom području dobio šest punionica za električne automobile, uključujući i jednu brzu. Pri odabiru destinacije takva je oprema za njih imperativ i drago mi je da smo se pozicionirali na europsku mapu e-mobilnosti, a ovakav događaj samo je kruna naših nastojanja da pratimo trendove i obogaćujemo ponudu, rekao je gradonačelnik i zaželio svima ugodan boravak u Poreču. Službeni start relija bio je jučer na aerodromu u Vrsaru, gdje se održao brzinski ispit spretnosti, takozvani brzinac. Istog je dana šezdesetak ekipa obišlo Šišan, Rovinj, Motovun, Buzet i konačno Poreč gdje su izložena električna vozila, ponajviše Tesle, mogli razgledati brojni zainteresirani građani.

– Karavana nakon Istre nastavlja put otoka Cresa, Lošinja, Krka i Paga, zatim kreću u rodno mjesto Nikole Tesle Smiljan, Zadar i konačno Zagreb, rekla je organizatorica Tina Kolovrat iz tvrtke E.V.A BLUE , koja je dodala da nijedna lokacija na ruti nije odabrana slučajno, već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi, od kulturne baštine, prirodnih ljepota do naše wine i gastro scene, a ne nedostaje ni adrenalina pa će se u sklopu relija održati tri utrke na aerodromima, te posljednja u samom centru Zagreba.

– Sudionici relija dolaze iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Finske, Belgije i Nizozemske, a već sada primamo prijave za sljedeće izdanje što nam je veliki kompliment, zaključila je Kolovrat.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S