NEWS

AstroFest, 21.-24.06.2006.

17.06.2006. 00:00; Učitavanja: 44; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / AstroFest, 21.-24.06.2006.
752astrofest.jpg

Turistička zajednica Općine Višnjan, a nakon toga i druge turističke zajednice prepoznale su da bi tradicionalni AstroFest mogao biti interesantan i širom krugu posjetitelja, posebno sa svojim gastronomsko/enološkom dimenzijom i to nadasve svojom tradicijom biranja "astronomskog" vina godine.

Prepustivši organizaciju AstroFesta Turističkoj zajednici Općine Višnjan i drugim udrugama iz mjesta, otvorila se mogućnost razvoja AstroFesta u festival i druženje tijekom kojeg će se neprekidno, kroz više od 24 sata izmjenjivati kulturni, gastronomski i znanstveno promicateljski programi na dvije lokacije: Stari višnjanski trg kod zvonika u prvom dijelu gdje će teći smotra vina i autohtonih gastronomskih proizvoda, biranje "astrovina", "zvjezdanog vina" i AstroFest "vina publike", sve to uz stručnu pomoć enologa i Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča i svih prisutnih.

Planirana je smotra teleskopa, smotrom astronomske literature, opažanjem nebeskih objekata te predavanjem s temom "Solsticiji kroz povijest i prostor".

Završetkom prvog dijela programa na trgu, oko 23:00, događanja se sele na tri kilometra udaljen Tičan gdje započinje smotra duhovne, astro, new age i tribal glazbe, koja će uz popratni program teći sve do izlaska sunca u 06:17. Zahvaljujući susretljivosti kompanija "Kamen" iz Pazina i "Istrakop" iz Poreča, na Tičanu će biti složena rekonstrukcija kamenog kruga sa Sv. Anđela (jedinog takvog poznatog na tlu R. Hrvatske), koji će poslužiti kao pozadina za glazbeni festival.

Nastavak festivala u danima koji slijede čini tradicionalno okupljanje konstruktora i vlasnika teleskopa koje će kroz specijalističke programe Astronomskog društva Višnjan, trajati još dva dana.

Radio Pula

Print Friendly, PDF & Email