NEWS

Asfaltirana staza uz SŠ Mate Balote, prometnica kroz Bonace i pristup ulazu u novi dio Gradskog groblja Poreč

Institut2
25.01.2018. 09:50; Učitavanja: 342; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Asfaltirana staza uz SŠ Mate Balote, prometnica kroz Bonace i pristup ulazu u novi dio Gradskog groblja Poreč

U dogovoru sa Institutom za poljoprivredu i turizam i Srednjom školom Mate Balote, Grad Poreč asfaltirao je pristupnu stazu uz školu, koja vodi do Instituta. Ukupna širina staze je 3 ,50 m i dužine 170 m te se nastavlja na nedavno uređen nogostup u uliki K. Huguesa, između novog kružnog raskrižja kod autobusne stanice i ulaza u SŠ M. Balote.

U porečkom naselju Bonaci obnovljen je kolnik u glavnoj ulici koja prolazi kroz naselje na ukupnoj površini od 1280 m², a u sklopu radova na odvodnji obnovljen je i kolnik na potezu između naselja Bonaci i Ladrovići. U predstojećem razdoblju bit će dovršeni radovi na posljednjoj dionici kroz naselje Ladrovići.  Asfaltiranje u Bonacima odrađeno je nakon što je u tom naselju završena izgradnja kanalizacijske mreže u sklopu izgradnje kanalizacijskog kolektora Baderna-Žbandaj. Dovršetkom ovog projekta, 340 kućanstava na području sustava Baderna i to u naseljima Baderna, Katun i Štifanići, zatim naseljima Bonaci, Ladrovići i Mičetići, moći će se priključiti na sustav javne odvodnje aglomeracije Poreč – sjever.

Dodatno, nakon što je nedavno dovršeno proširenje Gradskog groblja u Poreču, asfaltiran je i pristupni put do ulaza u novi dio groblja. Uz to, uređeno je i  150 m² novih pješačkih površina.

Svi ovi radovi realizirani su u sklopu ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Grada Poreča – Parenzo u 2017. i 2018. godini. Gradski komunalni sustav i u siječnju nastavlja s komunalnim aktivnostima po svim porečkim naseljima, pa se trenutno uređuju parkirališne površine u ulicama Stipe Rajka i Mate Balote, a asfaltira se ulica i u naselju Bašarinka.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
max 2