A gdje su navijači !? pitaju porečke odbojkašice…

Naj1328-8829
01.11.2017. 11:52; Učitavanja: 857; Početna / Slider / A gdje su navijači !? pitaju porečke odbojkašice…

Odbojkaški klub Poreč jedan od naj uspješnih ženskih klubova Istarske županije, klub koji je u Poreč i Istru donio naslove pobjednika Kupa Hrvatske i naslov prvaka Hrvatske, višestruke naslove prvaka Hrvatske u juniorskoj konkurenciji i još podosta naslova viceprvaka što u kadetskim, što u mlađe kadetskim kategorijama, klub koji će sljedeće godine slaviti 70 godina igranja ženske odbojke na poreštini.
I baš zahvaljujući odličnom i predanom radu u mlađim kategorijama porečke odbojkašice mogu polako ali sigurno graditi novu ekipu koja će u sljedećim sezonama opet biti nositelj kvalitete i rezultata kako u Istri tako i u Hrvatskoj. Svatko tko imalo prati odbojkašice zna koliko truda i odricanja trebaju prvenstveno djevojke – igračice i njihovi treneri za postizanje vrijednih (vrhunskih) rezultata.
Jedan zapanjujući podatak za svaku vrhunsku ekipu (a porečke odbojkašice to jesu), u zadnje tri godine ekipu je napustilo što radi nastavka školovanja ili igranja u inozemstvu, dok su neke prestale sa igranjem 31 igračica (Laura Miloš – školovanje, Natania Levak – školovanje, Nika Mostahinić – školovanje, Sanja Čizmić – školovanje, Dea Rupčić – školovanje, Ivana Sučić – školovanje, Vedrana Jakšetić- profesionalno igranje, Rena Sain – profesionalno igranje, Marcella Šain profesionalno igranje, Antonia Jozić – profesionalno igranje, Orieta Žužić, Martina Račić, Marina Ćorić, Marina Novosel – prestale sa igranjem ) samo su neke, a Rene Sain, Marcella Šain, Vedrana Jakšetić su i reprezentativke Hrvatske, Laura, Sanja, Natania među najzapaženijim igračicama svojih ekipa u Sjedinjenim državama.
Danas za Poreč opet nastupaju „neke“ nove mlade perspektivne djevojke koje su proizašle iz Porečke škole odbojke i sa svojih 15 – 18 godina ( Fatorić, Levak, Makovac, Brajković, Žužić, Licul, Fabris, Grbavica, Vranjanin, Aničić ) igraju odličnu i atraktivnu odbojku predvođene iskusnim nešto starijima Lenom Burilo, Nikom Todorović, Eminom Zahirović i Karmen Brletić.
Potpuno nova ekipa u odnosu na prošle sezone, usporedbe radi zamislite da u nogometnom klubu (Rijeka, Dinamo, Hajduk) starta od prošle sezone samo jedan ili dva igrača, a ostali su juniori ili kadeti, koji bi rezultat postigli….!!??
To je slika današnjeg odbojkaškog kluba Poreč, a cijeli prethodni uvod je samo priča o otužnoj atmosferi na novim tribinama Velog Jože kada igraju „te neke“ odbojkašice svoje prvenstvene utakmice i pružaju maksimalan trud da nadjačaju iskusnije, starije igračice ostalih klubova Superlige u borbi za što bolji plasman i opstanak u društvu najboljih. Djevojke igraju odlično, atraktivno, borbeno prožeto greškama zbog neiskustva i silne želje da se napravi dobro, a takva igra traži podršku i bodrenje ne onih stotinjak prijatelja i roditelja nego pune tribine pravih navijača koje će ih pogurnuti u onim težim trenucima igre.
U dosadašnjem dijelu prvenstva (4 kola) vidljiv je veliki napredak iz utakmice u utakmicu, doživjela se dva poraza, izborene su dvije pobjede, slijedi gostovanje kod neugodne ekipe Osijeka,  a zatim dolazi u goste najbolja ekipa Superlige Marina Kaštela, neće biti lako ali djevojke će pokazati sve što znaju da postignu što bolji rezultat, za što će trebati maksimalnu potporu punog gledališta.
I za kraj „mali“ šećer mlađe kategorije kluba (7 ekipa) opet postižu rezultate vrijedne pažnje pošto im u Istri rijetko koja ekipa može pružiti pravi otpor, što je dobra naznaka za budućnost našeg kluba „Odbojkaškog kluba Poreč“.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email