NEWS
Valfresco Uskrs S

Razlozi ostavke Nataše Basanić Ćuš s mjesta porečke dogradonačelnice

Nataša Basanić Ćuš
Nataša Basanić Ćuš (foto: Glas Istre)
30.03.2016. 09:13; ; Početna / Politika / Razlozi ostavke Nataše Basanić Ćuš s mjesta porečke dogradonačelnice

piše: E. Velan, Glas Istre

Nakon objave informacije da je dogradonačelnica Poreča Nataša Basanić Čuš prestala obavljati tu dužnost započetu nakon lokalnih izbora 2013. godine, zatražili smo njezin osobni komentar. Naime, informaciju je, krajem prošlog tjedna, u javnost proslijedio kratkim priopćenjem gradonačelnik Poreča Edi štifanić na službenim web stranicama Grada.

Nataša Basanić Ćuš je u gotovo dva mandata bila zadužena za razvoj zaštitnih socijalnih programa i programa za zdravlje te utvrđivanje smjernica socijalne politike i politike zdravlja. U kratkom priopćenju Štifanić je objasnio da je ostavka dogradonačelnice, koja je tu funkciju obavljala volonterski, donijeta iz osobnih razloga.

Evo njezinog tumačenja:

“Odstupam sa mjesta zamjenice gradonačelnika iz osobnih i profesionalnih razloga te zbog profesionalnog usavršavanja. Dužnost sam obnašala neprofesionalno, odnosno volonterski, prvenstveno kao predstavnica struke iz oblasti socijalnog razvoja i unapređenja zdravlja i to u drugom mandatu. Zahvaljujem se gradonačelniku Ediju Stifaniću što mi je kao predstavnici struke ukazao povjerenje za važnu dužnost njegove zamjenice te na korektnom odnosu i suradnji,” napisala je u priopćenju za javnost.
U nastavku priopćenja zahvalila se kolegama zamjenicima, gradskim vijećnicima te službenicima gradske uprave s kojima je uspostavila izuzetno dobre, korektne i suradničke odnose. Posebno se zahvalila sugrađanima koji su joj pomagali i motivirali je da radi za Poreč. Ostaje na raspolaganju Gradu, dapače misli da će novim znanjima u budućnosti još više doprinositi, stoji u zaključku Nataše Basanić Ćuš.

E. V. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email