NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Osnovna škola Joakima Rakovca iz Sv. Lovreča pridružila se obilježavanju Dana ružičastih majica

IMG_1859
25.02.2016. 12:45; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Osnovna škola Joakima Rakovca iz Sv. Lovreča pridružila se obilježavanju Dana ružičastih majica

OŠ Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički, u srijedu 24. veljače 2016. godine po prvi put pridružila se obilježavanju Dana ružičastih majica.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice. U Republici Hrvatskoj se ove godine obilježava treći put.

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja iz Đakova nositelj cjelokupnog programa i začetnik ideje u Hrvatskoj.

OŠ Joakima Rakovca, u srijedu 24. veljače 2016. godine raznovrsnim se sadržajima i aktivnostima, po prvi puta pridružila obilježavanju Dana ružičastih majica.

Učenici sedmog i osmog razreda pripremili su zanimljive edukativne radionice za učenike razredne nastave, učenice šestog i osmog razreda s voditeljicom likovne grupe, osmislile su i uredile prigodnim likovnim uratcima prostore škole.

Svi su nosili ružičaste majice kao znak podrške sprječavanju vršnjačkog nasilja te napravili zajedničku fotografiju koju će poslati Centru za edukaciju i prevenciju nasilja u Đakovo.

Svi smo svjesni koliko je nasilje prisutno u našoj svakodnevnici. Podizanjem svijesti o ovom iznimno velikom problemu među djecom i mladima pomažemo razvoju boljeg društva.

OŠ J.Rakovac

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email