NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Najava događnja iz POUP-a za ovaj tjedan

07.04.2014. 09:54; ; Početna / Obavijesti / Najava događnja iz POUP-a za ovaj tjedan
poup-3

KINO_____________________________________________________

RIO 2

četvrtak, 10. 4. 2014. u 19h
petak, 11. 4. 2014. u 19h
subota, 12. 4. 2014. u 17.30h

IZVORNO IME:    Rio 2
REDATELJ:    Carlos Saldanha
ULOGE:    Marko Makovičić, Mia Krajcar, Hana Hegedušić, Filip Juričić, Renata Sabljak, Mara Picukarić, Luka Peroš
ŽANR:    animirani
TRAJANJE FILMA:    101 minuta
Sinkronizirano!

Nastavak nezaboravnog hita Rio iz 2011.
Još luđa, još veselija, još kreštavija nova avantura omiljenih papigica ovog proljeća seli se s asfalta Ria u bespuća Amazone! Zagrijavanje za Brazil može početi!
Nekoliko godina nakon što su se plavi makao Blu i njegova odabranica Žuli sreli, zaljubili i zasnovali obitelj, njihovo je gnijezdo bogatije za tri člana. S malenom Biom, Carlom i Tiagom krenut će u pustolovinu života, u srce amazonske prašume gdje će najnestašniji papagaj na svijetu morati upoznati svog punca, ali i suprotstaviti se opasnom Nigelu kojem je plan posjeći što više stabala i zauvijek uništiti stanište ovih rijetkih ptica…

VELIKA LJEPOTA

četvrtak, 10. 4. 2014. u 21h
subota, 12. 4. 2014. u 19h

IZVORNO IME:    La grande bellezza
REDATELJ: Paolo Sorrentino
ULOGE: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli
ŽANR: komedija
TRAJANJE FILMA:
142 minute

Komedija ‘Velika ljepota’ priča je o ostarjelom novinaru Jepu Gambardelli koji se s gorčinom prisjeća svoje strastvene mladosti. 65-godišnji Jep imućni je bon vivant koji od se još od mladosti nije okušao u svojem spisateljskom talentu. Film Paola Sorrentinija predstavlja moćnu i evokativnu priču o hedonizmu i izgubljenoj ljubavi, ali i izniman portret današnjeg Rima, gdje je život svojevrsni performans, a grad njegova pozornica.

ISCJELITELJ

petak, 11. 4. 2014. u 21h
subota, 12. 4. 2014. u 21.30h

IZVORNO IME:    The Physician
REDATELJ:    Philipp Stölzl
ULOGE:    Emma Rigby, Ben Kingsley, Olivier Martinez, Tom Payne
ŽANR:    avantura, povijesna drama
TRAJANJE FILMA:      150 minuta

Iscjelitelj prati članove obitelji Cole koji su svi odreda liječnici. Glavni lik je Robert Jeremy Cole a radnja je smještena u 11. stoljeće u Perziju, gdje se Cole, inače kršćanin, pretvara da je židov kako bi učio u priznatoj školi za kirurge koja ne prima kršćane. Režiju potpisuje Philipp Stölzl koji je za potrebe ovog filma okupio izvrsnu glumačku ekipu kao što su Stellan Skarsgard, Ben Kingsley, Olivier Martinez, Tom Payne, Emma Rigby, Michael Jibson, te mnogi drugi.

OBRAZOVNA DJELATNOST

Pučko otvoreno učilište Poreč partner je u projektu „Slatko, ali zdravo – Sweet but healthy“, koji se realizira bespovratnim sredstvima Europske Unije,  kao dio  Operativnog Programa – Razvoj Ljudskih Potencijala, (IPA – program) u okviru natječaja “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih” što predstavlja osnovni cilj projekta, kojim se u konačnici postiže povećanje konkurentnost odraslih polaznika na tržištu rada.

Očekivani rezultati provedbe projekta “Slatko, ali zdravo – Sweet, but healthy“ su sljedeći:

  • ojačati  kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih, POU Umag, POU Poreč i POU Rovinj,  umrežavanjem spomenutih ustanova, usavršavanjem predavača u inovativnim metodama podučavanja , nabavkom potrebne opreme,  te uvođenjem tehničke podrške za nove metode učenja na daljinu
  • povećati kompetencije i zapošljivost  odraslih polaznika na tržištu rada – i to na području sektora Ugostiteljstva i turizma, zahvaljujući suradnji  obrazovnih ustanova i partnera u projektu,  hotelijersko-turističkim poduzećima: Istraturist Umag, Laguna Novigrad, Riviera Adria Poreč i Maistra Rovinj
  • zajednički izraditi i provesti pilot program  strukovnog usavršavanja  na području slastičarstva „Specijalist pripreme zdravih i posebnih slastica“  sukladno  potrebama poslodavaca, partnera u projektu i općenito tržištu rada.

U sklopu programa upisujemo polaznike u program usavršavanja za SPECIJALISTA PRIPREME ZDRAVIH I POSEBNIH SLASTICA – BESPLATNO za polaznike!

Trajanje:       180 sati (110 sati teorijske nastave i 70 sati praktične nastave)

Uvjeti upisa: završena srednja strukovna škola za zanimanja kuhar, slastičar i pekar

Info i upisi:   [email protected];      tel: 887  – 216.

Upisi traju do 1.4.2014. godine!

Obrazovna djelatnost Učilišta obavještava da tečaj engleskog jezika za početnike (modul A1.1.) počinje u ponedjeljak 31.3.2014. u 18 sati, učionica broj 3, na II.katu Učilišta. U posljednju grupu u ovoj školskoj godini zainteresirani se još uvijek mogu upisati.

Informacije i prijave na: 887 – 216 ili putem e-pošte [email protected]

IZLOŽBA U ISTARSKOJ SABORNICI

PRO FUTURA 2014

U Istarskoj sabornici otvorena je godišnja skupna izložba amatera Pro futura.

Na izložbi se predstavilo 56 autora.

Izložba ostaje otvorena do 18. travnja 2015.
Radno vrijeme galerije: 10 – 12 i 17 – 19 h, nedjeljom zatvoreno.

IZLOŽBA U MALOJ GALERIJI

U četvrtak, 10. travnja 2014. s početkom u 19.00 sati u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Poreču održati će se otvorenje izložbe pulske slikarice Melite Brščić Kumlanc, prošlogodišnje pobjednice 7. skupne izložbe likovnih amatera Pro futura.

Za druženje nakon svečanosti otvaranja pobrinut će naš sponzor Vinarija Rossi.

Izložba ostaje otvorena do 27. travnja 2014.
Radno vrijeme galerije: 10 – 12 i 17 – 19 h, nedjeljom zatvoreno.

KONCERT

Pučko otvoreno učilište Poreč, Osnovna glazbena škola «Slavko Zlatić» organizira u sklopu obilježavanja Dana Grada Poreča i 40. godišnjice osnutka Osnovne glazbene škole „Slavko Zlatić“ pri Pučkom otvorenom učilištu Poreč

–         14. Koncert „Ponovno zajedno“ u ponedjeljak, 14. travnja 2014. godine u 20,0 sati u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Narodni trg 1.

Print Friendly, PDF & Email