NEWS

3. Plava Laguna Polumaraton u Poreču 24. i 25. ožujka

Fotografija pressica Polumaraton 2018
28.02.2018. 21:37; Učitavanja: 508; Početna / Sport / 3. Plava Laguna Polumaraton u Poreču 24. i 25. ožujka

Treću godinu zaredom Plava Laguna Polumaraton oduševiti će sve ljubitelje trčanja, a ove godine donosi brojne novitete! Prije svega, od ove godine Plava Laguna Polumaraton prerasta u dvodnevnu manifestaciju te će se tako u subotu i nedjelju 24. i 25. ožujka održati ukupno pet utrka.

Ova međunarodna sportska manifestacija namijenjena je svim trkačkim entuzijastima, a Zelena Resort  ove će godine okupiti po procjenama njih oko 1500, a do sada je prijavljeno već 800 trkača. U subotu će se  održati 3,5 km dug Family Run, utrka koju trče roditelji i djeca poznatom dionicom kroz kampove Zelena Laguna i Bijela Uvala. U subotu u popodnevnim satima održat će se dječje utrke Kids Run posebno skrojene za zabavan ulazak u trkački svijet i koje su u potpunosti besplatne. U utrkama mogu sudjelovati djeca već od 4 godine, jer će njihovim godištima biti prilagođene i distance koje se trče. U nedjelju se održavaju discipline Polumaraton, Štafeta te 10 km. Polumaraton se trči na potpuno novoj trasi – od hotela Parentium Plava Laguna do Suda u srcu grada Poreča, sve uz obalu i natrag. Za sve one kojima je teško istrčati 21 km, tu je utrka od 10 kilometara ili pak Štafeta, idealna za sve koji vole trčati u timu po dvoje gdje svaka osoba trči po 10,5 km. Prijaviti se može već sada putem internetske prodaje kotizacija, ili na sam dan utrka u Laguna Lounge-u u Zelena Resortu.

Prema riječima organizatora, prof. Gorana Vrusa, broj prijavljenih je već sada blizu prošlogodišnje brojke trkača, a ove godine očekuje se puno više trkača s obzirom na novu atraktivnu trasu. Do sada su prijavljeni trkači iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije, Njemačke, Švicarske, Austrije i Mađarske. Na kraju trka, Plava Laguna u Hotelu Molindrio osigurava pasta party te dodjelu nagrada na Pješčanoj Plaži ispod Laguna Lounge-a.

Kotizacije se mogu kupiti na internetskim stranicama Plave Lagune, a early booking kotizacija kreće se već od 20 eura za Polumaraton i 10k run te 30 eura za štafetu.

Član Uprave Plave Lagune Ronald Korotaj istaknuo je kako je odlično što je ova utrka postala mjesto gdje se ljudi mogu i zabaviti s obitelji i prijateljima. „Trčanje je spoj našeg usmjerenja prema sportu i prirodi te je odličan spoj za sve ono što nudimo izvan glavne turističke sezone. Ovo je jedna od najljepših trasa na kojoj trkači mogu uživati u ožujku. Sportski turizam danas je sve atraktivniji turistički proizvod koji je opsegom sve značajniji i brzorastući. U budućnosti se očekuje nastavak ubrzanog rasta tog vida turizma, s obzirom da je trend podržan sve izraženijim potrebama potrošača za aktivnim i zdravim te okolišno odgovornim odmorom“, naglašava član Uprave Plave Lagune Ronald Korotaj.

Direktorica TZ Funtana Ana Milohanović Čehić istaknula je kako od prve godine TZ Funtana podupire trku koja ima velik razvojni potencijal i svake godine raste, i u organizacijskom i u promotivnom smislu. „Gosti traže nov turistički doživljaj, a trčanje je odličan doživljaj, posebice jer se odvija u pred i posezoni“, istaknula je.

„Ovo je jedan od najmasovnijih događanja koja se odvijaju u Poreču i drago mi je da je sve više rekreativaca kojima su sportska događanja motiv dolaska u destinaciju. Odlično je jer se ostvaruje turistički promet u vrijeme kada sunce i more nisu motiv dolaska. Poreč je kroz posljednjih nekoliko godina oborio sve rekorde, prošle godine ostvareno je više od 3,4 milijuna noćenja pa vjerujemo u još jednu odličnu turističku godinu“, naglasio je direktor TZ Poreča Nenad Velenik.

Pozivamo sve građane Poreča, Funtane i ostatka Istre koji vole sport i dobru atmosferu da se pridruže, ako ne trče, mogu i kao gledatelji doći i uživati u prekrasnim krajolicima i dobroj atmosferi. 

Vrste utrka:

  • POLUMARATON I ŠTAFETA
  • 10K RUN
  • FAMILY RUN
  • KIDS RUN

POLUMARATON I ŠTAFETA – 21km
Svi polumaratonci uistinu mogu uživati na  novoj stazi koja ove godine ide od Hotela Laguna Parentium, preko resorta Plava Laguna do samog grada Poreča. Osim klasičnog polumaratona velika novost ove godine je i štafeta. Prijaviti se mogu svi s najmanje 16 godina starosti.

Početak utrke: 25.03.2018. u 10:00 h ispred Hotela Laguna Parentium
Staza:  2 x 10 km
Svečana dodjela nagrada: na pješčanoj plaži – Resort Zelena Laguna – od 13:30 h

Štafeta (2 x 10.5 km): Idealna za trkače koji vole trčati u timu. Štafeta je namijenjena za timove od 2 osobe od kojih svaka trči jedan krug od 10.5 km.

10K RUN – 10 km
Zabavite se trčeći na stazi dužine 10 km. Trčat ćete od Hotela Laguna Parentium, preko resorta Plava Laguna do samog grada Poreča.

Početak utrke: 25.03.2018. u 10:00 h ispred Hotela Laguna Parentium
Staza: 10 km


FAMILY RUN – 3,5 km
Zabava za cijelu obitelj! Utrka za velike i male poznatom dionicom kroz kampove Zelena Laguna i Bijela Uvala. Djeca mlađa od 8 godina moraju trčati sa roditeljima.

Početak utrke: 24.03.2018. u 11:00 h ispred kampa Zelena Laguna
Staza:  3,5 km


KIDS RUN – 400 – 1.800 m
Naši najmlađi uživati će u posebno pripremljenim utrkama skrojenim za zabavan ulazak u trkački svijet. Na raspolaganju su 4 utrke raznih dužina na jednoj  od najljepših lokacija zapadne obale Istre – poluotok Hotela Laguna Parentium.

Staze i satnica:  
400 m – za uzraste od 4-6 godina; start u 15:00 h
800 m – za uzraste od 7-9 godina; start u 15:30 h
1.200 m – za uzraste od 10-12 godina; start u 16:00 h
1.800 m – za uzraste od 12-16 godina; start u 16:30 h

Proljetni ugođaj uz vikend na moru dobitna su kombinacija za baš svakog sudionika. Svaki prijavljeni natjecatelj dobiva: T shirt (sudionici polumaratona, štafete i 10K run-a), finisher medalju, startni broj, osiguranje na stazi i okrjepu.

Podjela startnih brojeva i čipova: 
Subota 24. ožujka 2018. : od 09:00 do 18:00 h
Nedjelja, 25. ožujka 2018. : od 7:00 do 8:00 h
Lokacija: Laguna Lounge – Resort Zelena Laguna

Prijava na utrke je besplatna ako rezervirate smještaj u našim objektima!

Kotizacije (samo za utrku ukoliko ne rezervirate smještaj u Plavoj Laguni):

(u EUR)

Vrsta utrke

Early booking cijena  –  za prijave do 25.02.2018

Last minute cijena  – od 26.02.2018

Polumaraton

20

25

Štafeta (vrijedi za 2 osobe)

30

40

10K run

20

25

Family run

10

15

Kids run

Besplatno

Polumaraton + Family run

25

35

Nagrade:

Za Plava Laguna Polumaraton (utrku na 21 km) dodjeljuju se nagrade za prva 3 mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji.

  1. mjesto: 300 € i 2  noćenja u Laguni Poreč za 2 osobe
  2. mjesto: 200 €
  3. mjesto: 100 €

Upute za prijavu:

1. Odaberite jednu od sljedećih tri mogućnosti rezervacije:

  • Rezervacija smještaja s uključenom besplatnom prijavom na utrku
  • Prijava na utrke (Family run, polumaraton, štafeta i 10K run)
  • Prijava na besplatni Kids run

2. Po uspješno obavljenoj rezervaciji i uplati dobit ćete potvrdu na svoju adresu e-pošte.

3. U potvrdi ćete naći jedinstveni link koja vodi na stranicu za prijavu na utrku. Kliknite na taj link!

 4. Nakon što kliknete na link, morate popuniti obrazac osobnim podacima kako biste se prijavili na 3. Plava Laguna Polumaraton.
Napomena: Ne ispunite li podatke klikom na link, nećete biti prijavljeni na utrku.

 5. Nakon što provjerimo Vašu prijavu, dobit ćete elektronsku poruku s potvrdom.

 

Tehničke informacije:
Goran Vrus, direktor utrke:
[email protected]

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email