NEWS
VALFRESCO 4 S
Parenzana 2024-s

Na području Kaštelira-Labinci povećenje broja gostiju za čak 25% obzirom na prošlu godinu

kaštelir-TZ
19.07.2019. 10:30; ; Početna / Gospodarstvo / Na području Kaštelira-Labinci povećenje broja gostiju za čak 25% obzirom na prošlu godinu

Iako je turistički promet na razini istarske županije u padu u odnosu na prošlu godinu, Turistička zajednica Općine Kaštelir Labinci u tekućoj godini nastavlja s konstantnim trendom rasta turističkih brojki.
Od početka godine pa do 15. srpnja zabilježeno je povećanje noćenja od 20%, dolazaka 25% te  turista 25% u odnosu na isti lanjski period. Naime, od početka godine pa do 15. srpnja, na području općine zabilježeno je 30.000 noćenja, 3.578 dolazaka te 3.604 turista.

„Konstantnim povećanjem dolazaka i noćenja, dokazujemo da mala autohtona mjesta imaju itekako potencijala i prostora za turistički razvoj. Na prostoru općine bilježimo interesantan rast brojki i to u periodu loših turističkih prognoza. Uzmemo li u obzir da od ukupnih dolazaka u  2019. godini, čak 75% otpada na kuće za odmor sa bazenom i različitim drugim popratnim sadržajem, jasna je slika kuda se trebamo kretati. Bogati popratni sadržaj, odnosno inzistiranje na dodanim vrijednostima, kako u smještaju tako i u ostalim oblicima turističke ponude, jedini je put da se mikrodestinacija uspješno održi u turističkom smislu. „

Interesantna je brojka rastućih registriranih iznajmljivača kojih je trenutno 375, te je na raspolaganju 418 registriranih turističkih smještajnih objekata sa 1.990 kreveta.  Također, u 2019. godini  bilježi se 25% više raspoloživih kreveta u odnosu na 2018., većinom u kućama za odmor te objektima u domaćinstvu. Prema strukturi dolazaka, u destinaciji tradicionalno prednjače gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Hrvatske. Turistički promet prema organizaciji dolazaka velikom većinom je individualnog karaktera.

Bitno je naglasiti popunjenost kuća za odmor na području općine, pošto se u tom segmentu radi o gostima više i visoke platežne moći. Takvom segmentu tržišta moramo ponuditi našu autohtonost i osjećaj pripadnosti, kojeg će se sjećati i radi kojeg će se vraćati, poručuju iz Turističke zajednice Kaštelira.

Print Friendly, PDF & Email