NEWS

Jubilarna 35. slikarska kolonija Riviera Poreč od 15. do 31.3.2018.

Slikarska kolonija Porec 35 godina_pozivnica A
09.03.2018. 18:27; Učitavanja: 46; Početna / Kultura / Jubilarna 35. slikarska kolonija Riviera Poreč od 15. do 31.3.2018.

U organizaciji Valamar Riviere d.d., Muzeja-Museo Lapidarium iz Novigrada i Pučkog otvorenog učilišta u Poreču, 15. ožujka 2018. s početkom u 19.00 h u galeriji Zuccato (Dekumanska 34), održat će se otvorenje izložbe; Jubilarna 35. slikarska kolonija Riviera Poreč.

Ove godine izlažu:

Rafa López, Adrián Ssegura, Alois Neuhold, Margerita Rakić, Klementina Golija, Renate Krammer

Izložba ostaje otvorena do 31. ožujka 2017. svakim danom osim nedjelje i praznika od 10 – 12 i 17 -19 h.

„Slikarska kolonija Riviera u neprekinutom se nizu organizira od 1983. godine i sastoji se od dviju cjelina: jednotjednoga boravka i stvaranja umjetnika i umjetnica u jednom od Valamarovih hotela u Poreču i, godinu potom, izložbe s radovima koji su nastali tijekom umjetničke kolonije.

Uobičajeno je da u rujnu Valamarov izbornik na koloniju pozove šaroliko društvo iz Hrvatske i inozemstva (ponajviše iz susjednih zemalja). Uobičajeno je i to da se izložbe održavaju u galerijskom prostoru Pučkoga otvorenog učilišta Poreč. Oba organizatora dijele zajednički interes prema mediju slikarstva koji prenosi tradicionalni likovni izraz u suvremenu likovnu produkciju.

Bez obzira na to što uvidom u beskrajnu slikovitost danas slika kao medij izgleda klasično, s kistom ili bez njega, načinom i stilom, estetikom, s naracijom ili bez nje, monokromna ili vrištećih boja, ona je uvijek simptom vremena. Slika je tu u rasponima osobnih kritičkih izričaja. Toj skupini pripadaju i radovi umjetnika i umjetnica na ovoj izložbi: od onih vjernih figuraciji i kompozicijama bogatih slikarskih prizora do onih koji istražuju prostore slike gradeći osobne znakove, strukture ili konceptualna apstrahiranja.“ Jerica Ziherl

Print Friendly, PDF & Email